2014. június 6., péntek

Recept: Zsályás, borsos pulykatokány kurkumás karfiolfőzelékkel

Egy finom, könnyű főzelék mindenféle hagyományos adalék (pl. liszt, tejföl stb.) nélkül is lehet tökéletes, rájöttem, maga a zöldség általában remekül besűríti önmagát, csak nem kell túl sok vízzel felönteni. Meg a mixer is jó szolgálatot tesz a homogenitás érdekében. A karfiolfőzelékhez most egy pulykaragut készítettem.

Hozzávalók:
1 karfiol
1 vöröshagyma

bors
1 teáskanál kurkuma
vega mix fűszerkeverék

500 g pulykacomb kockára vágva
olívaolaj
zsálya
bors

petrezselyemzöld


A rózsáira szedett karfiolt és az elnegyedelt hagymát annyi vízbe teszem, hogy épp ellepje. Amikor megfőtt, kb. negyed óra, leturmixolom, sózom, borsozom, vega mix fűszerkeverékkel és kurkumával ízesítem, és lenmagliszttel sűrítem. Pár percig még főzöm.

A raguhoz olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, majd megpirítom a kockára vágott húst is, pici vízzel felöntöm, sózom, borsozom, friss zsályát tépek bele. Lassú tűzön készre főzöm durván fél óra alatt, félidőben apróra vágott petrezselyemzöldet is teszek bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése