2014. június 5., csütörtök

Recept: Lazacos tészta

Egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető tészta következik. Rég főztem ilyet, pedig nagy kár, mert nagyszerű étel. Állítom, kevés munkával nagy elismerés zsebelhető be. Növényi tejszínnel és teljes kiőrlésű tésztával is kipróbálható. De ez most a klasszikus recept, a krémes szószhoz talán legjobban a tagliatelle (szalag) tészta illik. És egy finom fehérbor is jól passzol hozzá.

Hozzávalók:
400 g tészta
1 db kis hagyma
200 g nyers lazac
200 g tejszín
200 g passzírozott paradicsom
kevés vaj
kevés olívaolaj
só 
bors







A felforrósított olajon és vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. A lazacot kis darabokra vágjuk, majd beledobjuk a zsiradékba, rövid ideig átpirítjuk, majd mehet bele a passzírozott paradicsom, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig főzzük. Ezt követően jöhet bele a tejszín, amivel még pár percig rotyogtatjuk. Mire elkészül a mártás, a tésztát is főzzük ki! Frissen tálaljuk, a szószt és a tésztát összekeverve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése