2014. június 5., csütörtök

Recept: Kókusz- és diólisztes muffin meggyel

Az édesség iránti vágyam csillapítására sütöttem ezt a muffint, paleo szellemiségben. Csodás kókuszillat lengte be a lakást, amikor készült. Nem is csoda, hiszen a legfőbb összetevője a kókusz, klasszikus liszt nincs benne.

Hozzávalók 12 muffinhoz:
250 g kókuszreszelék
50 g dió
50 g xilit
4 evőkanál kókuszolaj
7 tojás
fél tasak foszfátmentes sütőpor
vaníliakivonat vagy esetleg vaníliáscukor
magozott meggyszemek






A kókuszreszeléket és a diót durva lisztszerűvé darálom egy aprítógépben, majd hozzákeverem a xilitet, a sütőport és a vaníliakivonatot. Utána a tojást és a megolvasztott kókuszolajat habosra keverem. A száraz és a nedves összetevőket már csak össze kell keverni, gyorsan, frissen. A masszát muffinformákba töltöm, és magozott meggyet is teszek a sütik tetejére, hogy ne legyen olyan száraz az összhatás, majd 175 fokos sütőben negyed óra alatt el is készül a finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése