Valami tojásosra gondoltam. Legyen tojásos galuska! De egy picit több ízzel. Például kolbásszal. Legközelebb teljes kiőrlésű liszttel próbálkozom. De paleós változaton is gondolkodom. Ígérem.
2 személyre
Hozzávalók a galuskához:
1 db tojás
25 dkg liszt
összesen kb. 2 dl folyadék: víz és/vagy tej
só
bors
Hozzávalók a „galuskamártáshoz”:
4 tojás
arasznyi kolbász felkockázva
só
olaj
A salátához:
1 fej saláta
olívaolaj
fél citrom leve
Az egy tojásból, a lisztből és a vízből/tejből galuskatésztát keverek, sózom, borsozom. A kiszaggatott galuskákat forrásban lévő sós vízben gyorsan, pár perc alatt kifőzöm, ha feljöttek a víz felszínére, már szűrhetjük is. Utána serpenyőben kis olajon egy percig pirítom a kolbászdarabokat, beleforgatom a galuskát, majd ráöntöm a felvert, megsózott 4 tojást, és pár percig kevergetem az egészet. Utána picit pihentetni kell az egészet, állítólag. A megmosott salátára csak kis olívaolajat és fél citrom levét teszem. Mindössze ezzel savanyítok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése