Igazából az elterjedt zöld lencsénél csak jobb lencsék vannak. Például a sárga vagy a vörös. Ezek sokkal hamarabb el is készülnek, bár lehet áztatgatni, tapasztalatom szerint, nem szükséges. Ezekből a lencsékből gyorsan elkészíthető, tartalmas ételek varázsolhatók. Most szakad az eső odakint, tehát jól jön egy melengető leves. Ezúttal sárga lencsét használtam, aminek enyhén diós íze van, a levesben a további egzotikumot a gyömbér jelenti.
Hozzávalók:
10 dkg sárga lencse
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 babérlevél
1 paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt gyömbér
só, őrölt bors, szárított vega fűszerkeverék
olaj
Az olajon picit megpárolom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felöntöm forró vízzel, beleteszem a megmosott lencsét, az apróra vágott répát, gyökeret, a nagyobb darabokban hagyott paradicsomot. Beledobjuk a babérlevelet. Ha újra rotyog, mehet bele a pirospaprika, a gyömbér, a só, a bors, a szárított zöldségekből készült fűszerkeverék. Úgy 25 perc alatt elkészül, általában a lencse hamarabb megfő, mint a zöldségek.
Ma èn is levest főztem;-) ha követsz instagrammon vannak kèpek is:-)bàr nem ilyen gusztàk...
VálaszTörlésLike. Majd utánanézek, hogy kell instagrammozni...
Törlés